Mexické Chilli

Chilli con carne

Chilli con carne je mexický národní recept na exotický oběd nebo večeři. Je opravdu výtečné!

  • 500 g mletého hovězího masa
  • konzerva sterilovaných červených fazolí
  • konzerva sterilované kukuřice
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • vývar
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce oleje
  • směs koření na Mexické Chilli
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova.
  2. Přidáme mleté maso, opražíme ho do hněda, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a podusíme.
  3. Přidáme rajský protlak, fazole, kukuřici, koření a utřený česnek.
  4. Vaříme na mírném ohni cca 20 minut.
  5. Podáváme s vařenou rýží, stylově s mexickou tortillou nebo chlebem.

Videorecepty od Ohnivý kuře

Chilli con carne podle Dity P.

Sdílejte na: