Vepřový guláš

Vepřový guláš

Vepřový guláš je typický český nedělní oběd. Pochází z maďarské kuchyně. Vaří se z vepřového masa.

  • 800 g vepřové plece
  • 500 ml vývaru
  • 1 ks větší cibule
  • 2 lžíce sádla
  • hladká mouka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 rajský protlak
  • mletý kmín
  • sladká mletá paprika
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

Postup na Vepřový guláš

  1. Vepřové maso vyndáme z lednice, omyjeme ho a nakrájíme na kostky a osolíme.
  2. Nakrájíme si cibuli na drobno.
  3. V hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova.
  4. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a zprudka ho orestujeme.
  5. Přisypeme pepř, mletý kmín a zamícháme.
  6. Přidáme trochu rajčatového protlaku a mletou paprikou. Zalijeme vývarem, promícháme a dusíme na mírném ohni až je maso měkké.
  7. Ke konci dušení zahustíme hladkou moukou, přidáme majoránku, utřený česnek, sůl a pepř.
  8. Podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
  9. Dobrou chuť!

Hospodský guláš videorecept – Vaříme s mozkem

Vepřový guláš z pořadu Dobré ráno - Česká televize

Sdílejte na: