Pomalu pečená kachna s jablky nebo se zelím se připravuje nejčastěji v listopadu a prosinci. Pomalé pečení v sádle při nízké teplotě (konfitování) způsobí, že je kachna po upečení měkká a šťavnatá.
Obsah
ToggleSuroviny
- kachna
- voda
- sádlo
- kmín
- sůl
Pečená kachna postup
- Kachnu omyjte zvenčí i zevnitř a osušte ji. Maso důkladně osolte a okmínujte i uvnitř. Vložte ji do dostatečně velkého pekáče a podlijte vodou.
- Druhým pekáčem ji přiklopte a vložte do vyhřáté trouby na 100 °C. Pečte ji bez odkrývání asi 6 hodin.
- Po šesti hodinách sundejte víko zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte ji až docílíte, že maso je měkké a na povrchu se vytvořila zlatavá a křupavá kůrčička. Můžete ji občas polévat výpekem a sádlem.
- Nejčastější příloha je houskový knedlík nebo karlovarský knedlík a zelí.
- Dobrou chuť!