Pečená kachna

Pomalu pečená kachna

Pomalu pečená kachna s jablky nebo se zelím se připravuje nejčastěji v listopadu a prosinci. Pomalé pečení v sádle při nízké teplotě (konfitování) způsobí, že je kachna po upečení měkká a šťavnatá.

Suroviny

  • kachna
  • voda
  • sádlo
  • kmín
  • sůl

Pečená kachna postup

  1. Kachnu omyjte zvenčí i zevnitř a osušte ji. Maso důkladně osolte a okmínujte i uvnitř. Vložte ji do dostatečně velkého pekáče a podlijte vodou.
  2. Druhým pekáčem ji přiklopte a vložte do vyhřáté trouby na 100 °C. Pečte ji bez odkrývání asi 6 hodin.
  3. Po šesti hodinách sundejte víko zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte ji až docílíte, že maso je měkké a na povrchu se vytvořila zlatavá a křupavá kůrčička. Můžete ji občas polévat výpekem a sádlem.
  4. Nejčastější příloha je houskový knedlík nebo karlovarský knedlík a zelí.
  5. Dobrou chuť!

Konfitovaná kachna – Roman Paulus – kuchyně Lidlu

Pečená kachna podle Pohlreicha