Smažený sýr v horkovzdušné fritéze, smažák neboli smážo je oblíbená česká hospodská klasika. Udělejte si ho doma. Je opravdu výtečný!
Obsah
ToggleSuroviny
- 400 g sýra Eidam vcelku
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej
- sůl
Postup na smažený sýr v horkovzdušné fritéze
- Sýr eidam nakrájíme na 1 cm silné plátky.
- Vejce rozšleháme a mírně osolíme.
- Plátky eidamu namočíme do studené vody.
- Poté je obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Prostě v trojobalu podobně jako řízky.
- Na pánvi předsmažíme v dostatečném množství oleje obalený květák do světle růžova.
- Horkovzdušnou fritézu vyhřejeme na 200 °C.
- Se sýrem můžeme do fritézy dát i hranolky jako přílohu a fritovat je společně.
- Smažíme až do doby kdy strouhanka na sýru zezlátne.
- Dobrou chuť!