Dušená mrkev s vepřovým masem na másle s bramborem je jednoduchý a rychlý recept na zdravý a dietní oběd nebo večeři. Je opravdu výtečná!
Obsah
ToggleSuroviny
- 0,5 kg vepřová plec
- 0,5 kg mrkve
- 1 velká cibule
- máslo
- vývar
- hladká mouka
- kmín
- pepř
- sůl
Dušená mrkev s vepřovým masem – postup
- Vepřové maso omyjeme, odblaníme, nakrájíme, osolíme a okmínujeme ho.
- V hrnci osmažíme na másle nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené vepřové maso. Maso krátce osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme maso do poloměkka.
- Přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev a dále dusíme společně s masem do měkka.
- Nakonec zahustíme šťávu z masa a mrkve máslovou jíškou, osolíme a opepříme.
- Podáváme s vařeným bramborem nebo s dušenou rýží.
- Dobrou chuť!