Vepřový guláš je typický český nedělní oběd. Pochází z maďarské kuchyně. Vaří se z vepřového masa.
Obsah
ToggleSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 500 ml vývaru
- 1 ks větší cibule
- 2 lžíce sádla
- hladká mouka
- 1 stroužek česneku
- 1 rajský protlak
- mletý kmín
- sladká mletá paprika
- majoránka
- pepř
- sůl
Postup na Vepřový guláš
- Vepřové maso vyndáme z lednice, omyjeme ho a nakrájíme na kostky a osolíme.
- Nakrájíme si cibuli na drobno.
- V hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova.
- Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a zprudka ho orestujeme.
- Přisypeme pepř, mletý kmín a zamícháme.
- Přidáme trochu rajčatového protlaku a mletou paprikou. Zalijeme vývarem, promícháme a dusíme na mírném ohni až je maso měkké.
- Ke konci dušení zahustíme hladkou moukou, přidáme majoránku, utřený česnek, sůl a pepř.
- Podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
- Dobrou chuť!